Livrare rapida in maxim 72 ore, inclusiv la Easybox.

Utilitatea unui filtru cu carbon activ. Cum ajuta la indepartarea mirosurilor neplacute din locuinta

Utilitatea unui filtru cu carbon activ. Cum ajuta la indepartarea mirosurilor neplacute din locuinta

Filtrele de carbon activ sunt utilizate in purificatoarele de aer pentru a elimina mirosurile neplacute, precum fumul de tutun, mirosurile de animale de companie sau mirosurile de mancare. Carbonul activ este un material cu porozitate mare care este acoperit cu molecule de carbon. Aceste portiuni mici si mari ale materialului creeaza mult spatiu suplimentar in care pot fi capturate mirosurile.

Filtru carbon activ este eficient in eliminarea mirosurilor deoarece acestea sunt atrase de particulele de carbon, prin procesul numit adsorbtie. Acest proces implica fixarea moleculelor de miros pe suprafata carbonului activ prin legaturi chimice.

Pe langa eliminarea mirosurilor, filtrele de carbon activ pot ajuta si la eliminarea altor substante volatil nocive (VOC) din aer, cum ar fi formaldehida si benzenul, acestea fiind capabile sa adsorba o varietate de compusi organici volatili.

Filtrele de carbon activ sunt adesea utilizate in combinatie cu alte tipuri de filtre, cum ar fi filtre HEPA, pentru a oferi o curatare completa a aerului.

Este important de remarcat ca filtrele de carbon activ au o durata de viata limitata, acestea necesitand inlocuire regulata pentru a putea functiona eficient.

Purificatorul de aer Sensibo Pure, impreuna cu filtrul HEPA H13 reusesc sa-ti purifice aerul din locuinta intr-un mod eficient si cu un consum redus de energie.

Alte articole care v-ar putea interesa:
- Cum va poate imbunatati calitatea vietii un purificator de aer inteligent
Rolul unui purificator de aer in locuintele unde sunt copii
Stiai ca aerul din locuinta ta este mult mai toxic decat cel de afara?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!