Livrare rapida in maxim 72 ore, inclusiv la Easybox.

Cum alegem un aer conditionat potrivit pentru casa noastra

Cum alegem un aer conditionat potrivit pentru casa noastra

Verile din Romania pot fi foarte calduroase, iar aerul conditionat este un aparat esential pentru a ne mentine confortabili in interiorul casei. Cu toate acestea, alegerea unui aer conditionat poate fi dificila, datorita numeroaselor optiuni disponibile pe piata.

Cum alegem un aer conditionat potrivit pentru casa noastra

 

Ce tip de aer conditionat se potriveste casei noastre?

  • Aer conditionat portabil: acest tip de aer conditionat este usor de mutat dintr-o incapere in alta si este potrivit pentru casele mici sau apartamente.
  • Aer conditionat split: acest tip de aer conditionat este format din doua unitati, una care se monteaza in exteriorul casei si una care se monteaza in interior. Este potrivit pentru casele mari sau pentru a racori mai multe incaperi.
  • Aer conditionat central: acest tip de aer conditionat raceste intreaga casa prin intermediul unei unitati care se monteaza in exterior si a unor conducte care transporta aerul rece in incaperi. Este potrivit pentru casele mari sau pentru a racori mai multe incaperi.
 

Ce capacitate de racire avem nevoie?

Capacitatea de racire a unui aer conditionat este masurata in BTU (British Thermal Units) si variaza in functie de marimea incaperii in care va fi instalat. Este important sa alegem un aer conditionat cu o capacitate de racire potrivita, pentru a nu consuma prea multa energie electrica si pentru a obtine un nivel optim de confort termic.
 

Ce alte caracteristici trebuie sa luam in considerare atunci cand alegem un aer conditionat?

  • Eficienta energetica: este important sa alegem un aer conditionat cu un grad de eficienta energetica cat mai mare, pentru a reduce costurile cu energia electrica.
  • Filtrele de aer: este important sa alegem un aer conditionat cu filtre de aer de calitate, care pot elimina particulele de praf, alergenii si mirosurile neplacute din aer.
  • Functii suplimentare: unele aer conditionate au functii suplimentare precum dezumidificare, ventilatie sau purificare a aerului, care pot fi utile in anumite situatii.
  • Zgomot: unele unitati de aer conditionat emit un zgomot destul de puternic atunci cand sunt in functiune, iar aceasta poate fi o problema pentru unii utilizatori. Este important sa verificam nivelul de zgomot al aerului conditionat inainte de a-l cumpara.
  • Brand si garantie: este recomandat sa alegem un aer conditionat de la un brand cunoscut si sa verificam perioada de garantie oferita de producator pentru a ne asigura ca avem o protectie adecvata in cazul aparitiei unor probleme.

Alegerea unui aer conditionat potrivit pentru casa noastra poate fi o sarcina dificila, dar daca tinem cont de tipul de aer conditionat, capacitatea de racire, eficienta energetica, filtrele de aer, functiile suplimentare, zgomotul si brandul, putem face o alegere informata si sa ne bucuram de o racoare confortabila in timpul verii. Este important sa cumparam un aer conditionat de la un brand cunoscut si sa verificam perioada de garantie oferita pentru a ne asigura ca avem o protectie adecvata in cazul unor probleme cu aparatul.
 

Beneficiile utilizarii unui termostat smart pentru aerul conditionat

Un termostat inteligent Sensibo Air Pro sau Sensibo Sky V2 poate aduce numeroase avantaje atunci cand iti achizitionezi un aer conditionat. In primul rand, aceste termostate inteligente iti permit sa controlezi temperatura din casa ta chiar de pe smartphone sau tableta, indiferent de locul in care te afli. Astfel, poti sa setezi temperatura dorita inainte de a ajunge acasa, sau sa o schimbi in timp ce esti la munca, fara a fi nevoit sa te intorci acasa sa o faci manual.

In plus, termostatul inteligent Sensibo Air Pro sau Sensibo Sky V2 poate fi programat sa se adapteze automat la obiceiurile tale de utilizare, fiind capabil sa invete momentele in care doresti sa incalzesti sau sa racoresti incaperea, regland temperatura in consecinta. Acest lucru poate ajuta la reducerea consumului de energie.

De asemenea, aceste termostate inteligente iti permit sa monitorizezi consumul de energie a unitatii de aer conditionat, astfel incat sa poti sa faci ajustari pentru a reduce consumul si costurile.

Alte articole care te-ar putea interesa:
Termostatele inteligente Sensibo, solutia ideala pentru intinerirea aerului conditionat
5 avantaje ale unui termostat smart pentru aerul conditionat
Eficienta aerului conditionat iarna. De ce ar fi bine sa-l folosim si de ce nu?


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!