Livrare rapida in maxim 72 ore, inclusiv la Easybox.

Ce sunt filtrele HEPA H13 si cum te ajuta sa respiri un aer curat

Ce sunt filtrele HEPA H13 si cum te ajuta sa respiri un aer curat

Filtrul HEPA H13 este un tip de filtru de inalta eficienta utilizat in purificatoarele de aer. Acesta poate indeparta pana la 99,95% din particulele din aer cu dimensiunea de pana la 0,1 microni, inclusiv praf, polen, acarieni, alergeni si alte particule fine. Filtrele HEPA H13 sunt considerate a fi cele mai eficiente tipuri de filtre disponibile pe piata, deoarece pot indeparta o gama larga de particule din aer.

Filtrele HEPA H13 sunt fabricate din fibre de sticla sau polipropilena tesute intr-o structura de retinere a particulelor. Acestea functioneaza prin captarea particulelor prin mijloace mecanice, fara a utiliza substante chimice sau alte metode care ar putea fi daunatoare pentru sanatate.

Filtrele HEPA H13 sunt utilizate in aparatele de aer conditionat, purificatoarele de aer si alte dispozitive care au nevoie de o curatare de inalta calitate a aerului. Acestea sunt recomandate pentru persoanele cu probleme respiratorii sau alergii, deoarece pot indeparta un numar mare de contaminanti din aer. Acestea trebuie inlocuite o data la cateva luni, in functie de uzajul dispozitivului si de calitatea aerului din mediul in care este utilizat.
 

Pentru a curata un filtru de purificator de aer HEPA H13, urmeaza acesti pasi:

  1. Asigura-te ca purificatorul de aer este oprit si deconectat. Acest lucru este important pentru a evita riscul de electrocutare sau de daune la dispozitiv.

  2. Localizeaza filtrul. Acesta se afla de obicei in partea de jos a purificatorului de aer sau in spatele unei grilaje de protectie.

  3. Deschide accesul la filtru. Acest lucru poate necesita folosirea unui obiect cu varf ascutit pentru a debloca grilajul de protectie sau pentru a indeparta filtrul. Accesul se poate face si intr-un mod mult mai simplu, pur si simplu prin rotirea protectiei din partea inferioara a purificatorului de aer.

  4. Scoate filtrul. Acesta ar trebui sa se extraga usor daca ai indepartat grilajul de protectie sau accesul la el.

  5. Curata filtrul. Foloseste un aspirator normal sau portabil pentru curatarea acestuia.

  6. Reinstaleaza filtrul. Asigura-te ca il instalezi corect, astfel incat sa acopere intreaga suprafata a grilajului de protectie.

  7. Inchide grilajul de protectie si reconecteaza purificatorul de aer. Verifica daca functioneaza corect inainte de a il pune din nou in functiune.
     

Este recomandat sa cureti filtrul purificatorului de aer o data la cateva luni sau chiar lunar, in functie de uzajul dispozitivului si de calitatea aerului din mediul in care este utilizat. Curatarea regulata a filtrului poate ajuta la imbunatatirea eficientei purificatorului de aer si la reducerea costurilor de intretinere. Acelasi principiu se aplica si la filtrele aparatelor de aer conditionat.

Purificatorul de aer Sensibo Pure, impreuna cu filtrul HEPA H13 reusesc sa-ti purifice aerul din locuinta intr-un mod eficient si econom.

Alte articole care v-ar putea interesa:
- Cum va poate imbunatati calitatea vietii un purificator de aer inteligent
Rolul unui purificator de aer in locuintele unde sunt copii
Stiai ca aerul din locuinta ta este mult mai toxic decat cel de afara?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!