Livrare rapida in maxim 72 ore, inclusiv la Easybox.

Ce sunt CO2 si VOC si cum te poti proteja de acestea?

Ce sunt CO2 si VOC si cum te poti proteja de acestea?
CO2 (dioxidul de carbon) si VOC (compusi organici volatili) sunt doua substante care pot fi prezente in aerul din casa ta si care pot avea un impact negativ asupra sanatatii tale.

CO2 este un gaz care se gaseste in mod natural in aer, dar nivelurile sale pot creste datorita activitatilor umane, cum ar fi arderea combustibililor fosili. Nivelurile crescute de CO2 pot avea efecte negative asupra sanatatii, cum ar fi dificultati de respiratie, dureri de cap si oboseala.

VOC-urile sunt compusi organici volatili care se gasesc in multe produse de uz casnic, cum ar fi lacuri, vopsele, produse de curatat si chiar unele materiale de constructie. Acestea pot emite gaze care pot avea efecte negative asupra sanatatii, cum ar fi iritarea ochilor, a gurii si a plamanilor.

Unul dintre cele mai bune modalitati de a te proteja de CO2 si VOC este prin utilizarea unui termostat smart aer conditionat precum Sensibo. Acesta poate monitoriza si controla functionarea unitatii de aer conditionat si sa te notifice atunci cand este nevoie sa schimbi filtrele sau sa cureti unitatea.

De asemenea, poti sa utilizezi un purificator de aer cu filtru HEPA si unul care poate elimina CO2 si VOC din aer, acesta poate ajuta la imbunatatirea calitatii aerului din casa ta.

Este, de asemenea, important sa eviti utilizarea produselor care contin VOC si asiguri o ventilatie adecvata in casa ta. Prin luarea acestor masuri simple, vei putea sa te protejezi de efectele negative ale CO2 si VOC si sa te bucuri de un aer curat si sanatos in casa ta.

In plus fata de utilizarea unui termostat smart aer conditionat si a unui purificator de aer cu filtru HEPA, exista si alte masuri pe care le poti lua pentru a te proteja de CO2 si VOC.
  • Evita utilizarea produselor care contin VOC, cum ar fi lacurile, vopselele si produsele de curatat care contin compusi volatili. Utilizeaza in schimb produse eco-friendly si non-toxice.
  • Asigura o ventilatie adecvata in locuinta prin deschiderea ferestrelor si usilor pentru a permite aerului proaspat sa intre si aerului contaminat sa iasa.
  • Instaleaza dispozitive de control al umiditatii pentru a te asigura ca nivelul de umiditate din casa nu este prea mare, deoarece acest lucru poate contribui la cresterea nivelurilor de VOC.
  • Curata in mod regulat camerele si inlatura acumularile de praf si mizerie, deoarece acestea pot acumula VOC.
  • Foloseste plante pentru a purifica aerul din locuinta. Plantele pot absorbi CO2 si alti compusi toxici din aer, imbunatatind astfel calitatea aerului.

Este important sa ne dam seama ca aerul din interiorul casei noastre poate fi la fel de poluat ca cel din exterior, chiar si mai mult in unele cazuri. Prin luarea masurilor necesare si prin investitia in tehnologii precum un termostat smart pentru aerul conditionat, un purificator de aer si filtre HEPA, putem sa ne protejam de efectele negative ale CO2 si VOC si sa ne bucuram de un aer curat si sanatos in casa noastra.

Alte articole care te-ar putea interesa:
Cum poti sa iti integrezi Termostatele Sensibo cu alte dispozitive inteligente din locuinta ta
5 avantaje ale unui termostat smart pentru aerul conditionat
Eficienta aerului conditionat iarna. De ce ar fi bine sa-l folosim si de ce nu?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!