Livrare rapida in maxim 72 ore, inclusiv la Easybox.

Cand trebuie schimbat/curatat filtrul de la aerul conditionat?

Cand trebuie schimbat/curatat filtrul de la aerul conditionat?
Intervalul de timp in care trebuie sa schimbi filtrul de la aerul conditionat poate varia in functie de tipul de filtru si de utilizarea sistemului. In general, este recomandat sa schimbi filtrul la fiecare 3-6 luni pentru a asigura o functionare optima a sistemului si o calitate a aerului buna in interiorul locuintei.

Exista cateva semne care pot indica ca este timpul sa schimbi filtrul de la aerul conditionat:

1. Fluxul de aer scade: Daca observi ca fluxul de aer prin sistemul tau de aer conditionat a scazut, poate fi semnul ca filtrul este incarcat cu praf si alte impuritati si trebuie schimbat.

2. Aerul nu mai este racoros: Daca observi ca aerul nu mai este la fel de racoros ca in mod normal, poate fi semnul ca filtrul este incarcat cu praf si alte impuritati si trebuie schimbat.

3. Factura la energie creste: Daca observi o crestere a facturii la energie fara a exista o cauza evidenta, poate fi semnul ca filtrul este incarcat cu praf si alte impuritati si trebuie schimbat.

4. Filtrele arata murdare: Daca filtrele arata murdare si sunt incarcate cu praf si alte impuritati, este clar ca trebuie schimbate.

Daca nu esti sigur cand trebuie sa schimbi filtrul de la aerul conditionat, poti consulta manualul de instructiuni sau poti contacta un profesionist pentru a-ti oferi sfaturi. Este important sa schimbi filtrul in mod regulat pentru a asigura o functionare optima a sistemului si o calitate a aerului buna in interiorul locuintei tale.

Cu toate acestea, filtrul unui aer conditionat se poate curata, urmand cativa pasi:
 

1. Localizeaza filtrul. Acesta se afla de obicei in partea de sus a unitatii interioare a aerului conditionat sau in spatele grilajului de protectie.

2. Dezactiveaza si deconecteaza unitatea de aer conditionat. Acest lucru este important pentru a evita riscul de electrocutare.

3. Deschide grilajul de protectie sau accesul la filtru. Acest lucru poate necesita folosirea unei chei de scule sau de un obiect cu varf ascutit.

4. Scoate filtrul. Acesta ar trebui sa se desprinda usor daca ai indepartat grilajul de protectie sau accesul la el.

5. Curata filtrul. Foloseste apa calda si detergent pentru a spala filtrul. Lasa-l sa se usuce inainte de a-l reinstala.

6. Reinstaleaza filtrul. Asigura-te ca il instalezi corect, astfel incat sa acopere intreaga suprafata a grilajului de protectie.

7. Inchide grilajul de protectie si reconecteaza unitatea de aer conditionat. Verifica daca functioneaza corect inainte de a o pune din nou in functiune.

Este recomandat sa cureti filtrul aerului conditionat o data pe luna sau mai des, daca locuiesti intr-o zona cu poluare mare sau daca ai animale de companie care produc par. Curatarea regulata a filtrului poate ajuta la imbunatatirea eficientei sistemului de aer conditionat si la reducerea costurilor de intretinere.

Cu ajutorul Termostatelor Smart Sensibo, respectiv Sensibo Air Pro si Sensibo Sky V2, nu mai trebuie sa iti faci griji ca uiti sa cureti sau sa schimbi filtrul aerului conditionat, deoarece acestea te anunta atunci cand este cazul.

Alte articole care te-ar putea interesa:
Cum iti revolutioneaza Sensibo aerul conditionat
5 avantaje ale unui termostat smart pentru aerul conditionat
Animalele de companie sunt influentate de calitatea aerului din incapere?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!