Livrare rapida in maxim 72 ore, inclusiv la Easybox.

4 beneficii ale unui monitor de calitate a aerului din interior

4 beneficii ale unui monitor de calitate a aerului din interior
Calitatea aerului din interior este la fel de importanta ca si calitatea aerului din exterior. Este inselator faptul ca poluarea aerului din exterior este o problema mai grava decat poluarea aerului din interior. Potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului (ANPM) calitatea aerului din interior poate fi cu 2 pana la 5 ori mai rea decat cea din exterior.

Prin prisma faptului ca nu putem vedea poluarea din aer, adesea nu luam in considerare calitatea aerului pe care-l respiram in propriile locuinte. In aceasta situatie, un rol foarte important il joaca monitoarele de calitate a aerului. Cu ajutorul acestora putem observa diferiti indicatori care ne pot ingrijora sau totodata bucura.

Mai jos va prezentam 4 motive pentru care ar trebui sa aveti un monitor de calitate a aerului.

Respirati mai usor avand un aer curat
Majoritatea oamenilor au impresia ca respira un aer lipsit de bacterii si alergeni, asta pana ajung sa dezvolte diferite afectiuni cauzate de aerul poluat. Printre acestea putem enumera alergiile si bolile respiratorii. Compusii organici volatili (VOC) si etanolul sunt adesea factorii principali ce cauzeaza o calitate slaba a aerului. Acestia se regasesc in numeroase produse de uz casnic (vopseluri, spray-uri, solutii de curatare). Chiar si o cantitate mica de poluanti poate provoca disconfort in respiratie, dureri de cap, oboseala, probleme cu somnul, ba chiar si un nivel ridicat de stres.

Un senzor de calitate a aerului va ajuta sa identificati sursele de poluare si sa aveti mai mare grija pe viitor cum le gestionati.

Dormi mai bine
Exista mai multe motive pentru care unii oameni nu pot avea un somn odihnitor, iar calitatea aerului din dormitor este unul dintre acestea. Nivelul ridicat de dioxid de carbon (CO2) din camera poate perturba somnul. Acesta este un gaz pe care il respiram, dar poate deveni daunator atunci cand depaseste nivelul oxigenului (O2). Sunt sanse foarte mari ca acest lucru sa se intample in dormitor (fiind o camera mica), cu atat mai mult daca se obisnuieste ca usa sa fie inchisa. 

Un senzor de calitate a aerului va anunta imediat ce nivelul de CO2 depaseste limita admisa, astfel incat puteti lua masuri pentru a putea avea un somn de calitate.

Eliminati alergenii
Particulele PM 2.5 pot ajunge cu usurinta in plamani, din cauza dimensiunilor reduse pe care acestea le au, astfel provocand simptome de alergie, cum ar fi iritatiile la urechi, ochi si gat, dificultati de respiratie si scurgeri nazale.

Previne mucegaiul si igrasia
Mucegaiul si igrasia sunt cosmarul oricarui proprietar sau chirias. Mucegaiul continua sa se intretina/raspandeasca prin eliberarea sporilor de mucegai in aer. Acest lucru va poate afecta sanatatea. Monitoarele de calitate a aerului nu pot diferentia sporii de mucegai de celelalte particule din aer. Cu toate acestea, un monitor de calitate a aerului va poate ajuta la detectarea mucegaiului, prin masurarea constanta a temperaturii si umiditatii, astfel putand observa daca aveti un mediu favorabil aparitiei mucegaiului.

Beneficiati de senzorii de calitate a aerului integrati in Termostatul Smart Sensibo Air Pro sau monitorizati temperatura si umiditatea cu ajutorul senzorilor integrati in Termostatul Smart Sensibo Sky V2.

Alte articole care v-ar putea interesa:
5 avantaje ale unui termostat smart pentru aerul conditionat
Cand trebuie schimbat/curatat filtrul de la aerul conditionat?
Eficienta aerului conditionat iarna. De ce ar fi bine sa-l folosim si de ce nu?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!